Workshops

Je wil een workshop organiseren waarbij improvisatietheater de insteek mag zijn? Fantastisch !

Dan gelooft u net zoals ik dat improvisatietheater de bouwstenen biedt voor meer plezier in het leven en op het werk. Dat het nieuwe inzichten en zelfreflectie teweeg kan brengen. Dat het wel eens anders-dan-anders mag zijn.

De bouwstenen hiermee bedoeld kunnen voor iedereen anders zijn. De meest bekende zijn flexibiliteit, keuzes maken, durven risico’s nemen, creativiteit, nieuwsgierigheid, samenwerken, vertrouwen, accepteren, connecteren, actief luisteren, authentiek leiderschap, en ga zo maar door.

Wat ook mogelijk is, is een tandje bijsteken richting communicatietraining.  Dankzij mijn academische achtergrond (Master in de Bedrijfscommunicatie) combineer ik moeiteloos het ervaringsleren van het improvisatiespel met belangrijke communicatieprincipes, zoals feedback geven, spreken voor publiek, presteren onder druk, klantgerichtheid of authentiek leiderschap.

De uiteindelijke workshop wordt meegevormd door de groep en door het moment. Dat maakt elke workshop uniek. Vandaar ook de naam. Zeggedis staat voor ‘Zeg het eens’ : wat wil je graag doen, waar wil je graag naartoe, wat mag ik je bijbrengen?

Van teambuilding tot communicatietraining, vertelt u mij maar waar u nood aan heeft.

Je wil aan de slag en zelf leren improviseren? Geweldig !

In Leuven geeft Zeggedis samen met Inspinazie artistieke improvisatietheater trainingen voor beginners en gevorderden. Dit aanbod kan je hier ontdekken. Per uitzondering zijn wij ook buiten Leuven te treffen, kijk eens op de website van Wisper voor meer informatie.

 

Zeggedis, waar kan ik mee van dienst zijn?

Ik zeggedis

Wij blikken terug op een zeer aangename, inspirerende en boeiende teamdag onder de deskundige begeleiding van Charlotte. Het was een teamdag helemaal op maat, rekening houdend met onze wensen.

Ter voorbereiding van deze dag werd er afgestemd welke topics we graag aan bod zagen komen. Ze stelde gerichte vragen om alvast vooraf een zicht te krijgen op ons team. Er werd overlegd over de do’s en dont’s.
We kozen ervoor om rond het thema communicatie te werken, waarbij topics als communicatiestijlen, tolerantiegrenzen en het geven van feedback aan bod kwamen.

Het was een mooi samenspel van een theoretisch kader, uitwisseling hieromtrent en improvisatie oefeningen die een mooie brug tussen beiden vormden.

We zijn een heel divers team, waardoor het organiseren van een teamdag telkens een hele uitdaging is.
Onze keuze voor Zeggedis was een voltreffer. Vrijwel iedereen vond zijn gading die dag: zowel de zeer extraverte teamleden, maar ook de meer introverte collega’s. Een greep uit hun reacties:

“Een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.”
“Boeiend en bruikbaar, maar ook fijn dat er ruimte was voor actie en ervaren.”
“Hoewel improvisatie normaal buiten mijn comfortzone ligt, voelde het veilig aan.”
“Fijn dat er vooraf ook werd aangegeven dat iedereen zijn grens mocht en kon aangeven.”
“We willen zeker verder aan de slag met de tips rond communicatie.”
“Fijn, interactief en energiek gebracht, inspirerend!”

Kortom een absolute aanrader!


Marieke Steunenberg en Anneleen Kerremans
Namens het hele Antenne 3000 team