Improvisatietheater

If Improvi-watte?

Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij geen script wordt gebruikt, en alles in het moment ontstaat, op basis van je eigen fantasie en die van je medespelers.

Volgens Dr. W. Pedia : “Improvisatietheater (afgekort improv of impro) is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Ze stappen dus de scène op met maar enkele gegevens (mogelijk aangereikt door het publiek) zoals de locatie, het soort personage; de rest komt tijdens het spel. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch van opzet, maar niet noodzakelijk. Wakker luisteren, focussen, vertrouwen en instinctief of spontaan handelen zijn belangrijke acteursvaardigheden, maar bij improvisatie des te meer.”

De origine van improvisatietheater vindt men in de Commedia dell’arte. Verschillende personages met vaste, traditionele karakteristieken,  improviseerden op de grote lijnen die in een simpel scenario waren vastgelegd. In de 20e eeuw kneedden drie grondleggers het improvisatietheater zoals we het vandaag kennen: Keith Johnstone, Del Close, en Viola Spolin.

 

Improvi-hoe?

De enthousiaste, creatieve en organische kracht van het  improvisatietheater is aanstekelijk. Daarom geven we met Zeggedis ook workshops over het hoe en wat van improvisatietheater, evenals toegepaste workshops waarbij de aspecten van improvisatietheater die nuttig zijn voor uw werkdomein belicht worden. Workshops zowel op artistiek als op communicatief domein dus, klik hier voor meer info.

Verder verzorgen we ook improvisatietheater voorstellingen, waarbij we uw publiek inspireren, beroeren, informeren, entertainen in het thema dat u wenst. In deze vorm hoeft het publiek niet zelf te improviseren, maar kunnen ze lekker genieten van een unieke, op maat gemaakte voorstelling. Klik hier voor meer info.

If you want to view paradise
Simply look around and view it
Anything you want to, do it
Want to change the world, there's nothing to it
There is no life I know
To compare with pure imagination
Living there, you'll be free
If you truly wish to be

- Willy Wonka