Zeggedis 5 jaar

Zeggedis bestond op 1 oktober 2019 exact 5 jaar.

5 jaar geleden sprong ik van een voltijdse baan in een reclamebureau naar zelfstandige in bijberoep. Dit met de hoop van mijn passie mijn beroep te kunnen maken: improvisatietheater aanbieden op maat, zowel artistiek als voor toegepaste doeleinden. Anderhalf jaar later veranderde mijn statuut naar Zeggedis in hoofdberoep.

5 jaar later blik ik terug op een hele lange wandeling. Er waren stukjes met prachtige bloemenvelden, waarin je vrij kan rennen en gieren. Er was ook een bos, waardoor je soms de bomen niet meer zag. Geen avontuurlijke wandeling zonder een kurkdroge woestijn. Steeds reikhalzend mijn oasis voor ogen houdend: doen wat ik graag doe, elke dag, en er betaald voor worden.

Vandaag de dag ben ik heel trots en dankbaar. Ik presenteer, geef workshops in binnen-en buitenland, inspireer tal van mensen, ik geniet nog steeds van elke seconde op het podium, en tegelijk blijf ik mezelf uitdagen.

Het was een gekke en gevaarlijke wandeling, maar zoekend, springend, struikelend, huppelend, glitter strooiend, ben ik waar ik nu ben. En dat is een heel stuk verder dan waar ik vertrokken ben, ook al liep ik soms in cirkels.

Ik wens mezelf de durf om te blijven kiezen voor wat goed voelt. Om nieuwe prikkels die het hart doen bonken een kans te geven. Om zachter voor mezelf te zijn wanneer het moeilijk loopt.

 

Gelukkige verjaardag Zeggedis, dat doe je goed.