Hoofdstof

Wetenschap en improvisatietheater

Het is de specialiteit van Ben Verhoeven, die met zijn zaak ERLNMYR niets anders doet dan deze te combineren in allerlei vormen. Gelukkig mag ik deel uitmaken van zijn meest recente project:

HOOFDSTOF

Een interactieve schoolvoorstelling voor de eerste graad van het middelbaar die verschillende kanten van wetenschap belicht. Wat kan wetenschap allemaal zijn en wie zit erachter? We nemen je mee op een  tocht door de geschiedenis van uitvindingen, naar de humanisering van wetenschap, tot sociaal culturele hindernissen, en zelfs het ‘per ongeluk’ aspect. We bewandelen verschillende paden om tot dit doel te komen: wetenschap en jongeren dichter bij elkaar brengen.

Daarnaast willen we ook genderdiversiteit en wetenschap meer in de kijker brengen. Ik zorg voor de vrouw, Ben de wetenschap, en Ingmar voor de piano. Ieder zijn ding !

 

De repetities verlopen vlot. Tot nu toe heb ik al veel bijgeleerd over (P)Oppenheimer, archeologie, kernfusie en de link met een banaan, de uitvinding van de vibrator, de maatschappelijke hindernissen die erbij komen kijken, en de weinige prijzen die ze daarvoor in de wacht slepen.

Boeiend avontuur. Hou ons in de gaten !

Geniet van deze foto, genomen op internationale PI-dag, 14 maart natuurlijk !